Problemų sprendimo būklė 2013 m. gegužę

2013 m. 2 proc. parama


Parama skirta iniciatyvai „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“

2013 m. surinkta gyventojų pajamų mokesčio parama buvo panaudota iniciatyvos svetainės turinio valdymo sistemos tobulinimui. Dėl to galime daug sparčiau vertinti ir spręsti užregistruotas problemas – tai patvirtina ženkliai didėjantis išspręstų problemų skaičius.

Parama taip pat buvo reikalinga iniciatyvos koordinavimui, kuris apima gautų pranešimų nagrinėjimą, bendravimą su vyriausybinėmis institucijomis ir pačiais pranešėjais.

Kad gyventojams būtų lengviau dalyvauti aplinkosauginėje veikloje, pranešti apie problemas yra galima ir su išmaniuoju telefonu atsisiuntųs programėlę nuotaikingu pavadinimu „Oi, Pranešiu!“. Pati iniciatyva nuo 2013 m. turi ir savo naujus namus - interneto svetainę www.gamtoje.org. Visi šie darbai reikalavo pakankamai daug žmogiškųjų išteklių ir finansinio indėlio.

Problemų sprendimo eiga

2012 m. aktyvūs piliečiai visoje Lietuvoje pasitelkdami mūsų interaktyvų įrankį  www.maps.lt/pranesk toliau registravo nusižengimus prieš gamtą – gaudavome susirūpinusių gyventojų informaciją apie teršiamus ežerus ir upes, šiukšlynus miškuose, neleistinai kertamus medžius, kanalizacijos nuotekas, deginamas įtartinas medžiagas, neeksploatuojamus automobilius ir brakonieriavimą.

Nuo iniciatyvos pradžios 2008 m. iš viso užregistruota (2013 m. gegužę) daugiau kaip 2650 pranešimų. Kad problemos būtų sprendžiamos sparčiau, svarbus ne tik gyventojų aktyvumas informuojant, bet ir pastangos nedideles problemas spręsti savo jėgomis, kartu su bendruomene. Tai padėtų didinti piliečių sąmoningumą ir spręsti problemas ne šalinant pasekmes, bet priežastis – tai yra tai, dėl, ko jos ir kyla.

Iniciatyvos globėja – prof. B. Galdikas

Džiaugiamės, kad 2012 m. įvykusios viešnagės Vilniuje metu žinoma lietuvių kilmės mokslinikė prof. Birutė Galdikas sutiko tapti iniciatyvos „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“ globėja.
„Aš labai džiaugiuosi galėdama paremti šią unikalią iniciatyvą, kurioje jungiasi idealizmas su sunkiu darbu įgyvendinant realias veiklas“, – sako prof. B. Galdikas.

burberry outlet online