03.06.13

Animaciniai-muzikiniai meldinės nendrinukės nuotykiai Rusnėje


Baigiantis mokslo metams surengėme knygelės „Meldinė nendrinukė. Mažasis vadovas vaikams“ pristatymą Rusnės pagrindinėje mokykloje. 

Gegužės 30 d. susitikime su leidinio autoriais gamtininku Almantu Kulbiu ir dailininku Pauliumi Juodišiumi moksleiviai drauge kūrė animacinę-muzikinę-nuotykinę meldinės nendrinukės kelionės į Lietuvą istoriją. Joje buvo visko - ir fantastiškų nuotykių, ir ekologinių faktų, liūdnų bei linksmų akimirkų.

Rusnės vaikai ne tik energingai demonstravo puikias žinias apie paukščių gyvenimą, bet ir muzikavo Pauliaus atsivežtais spalvingais instrumentais.

Iš tolimosios Afrikos meldinė nendrinukė keliavo kartu su bičiuliu krokodilu, kuris pakeliui Lenkijoje pasimetė, tačiau su kitų nendrinukių pagalba buvo surastas, ir vėliau padėjo perėti jauniklius. Tiesa, kaip ir realybėje, ne viskas vyko labai sklandžiai – meldinei nendrinukei teko sulaukti, kol pievose nuslūgs vanduo, o pirmąją jauniklių vadą surulonavo ūkininkas, tad teko perėti antrą. Tačiau galiausiai viskas baigėsi gerai ir jie visi išskrido vasaroti, pažadėję sugrįžti kitą pavasarį.

Pabaigoje visi dovanų gavo autorių pasirašytą leidinį, kuris ypač pravers leidžiant vasaros atostogas gamtoje. Linkime jums daug puikių nuotykių, parašykite mums, kaip sekėsi!

Beje, organizatoriai labai dėkoja Dainorai už paskolintą gitarą, be kurios mūsų dainos nebūtų buvusios tokios skambios!

Susitikimo akimirkos – nuotraukų galerijoje.

Knygelę galima pavartyti ir atsisiųsti čia

V. Pilibaitytės nuotr.


burberry outlet online