06.05.13

Iniciatyva Gamtoje.org kviečia išmokti neskubant įsibūti gamtoje


Gegužės 3 d., Dūkštų ąžuolyno pažintinio tako pradžios aikštelėje, buvo pristatyta žmones kitaip pabūti gamtoje kviesianti iniciatyva Gamtoje.org

Renginio metu Neries regioninio parko ekologas Saulius Pupininkas supažindino susirinkusius su paslaptingu Lietuvos miškų reliktu – Dūkštų ąžuolynu. O Baltijos aplinkos forumo vadovas Žymantas Morkvėnas pristatė Gamtoje.org sumanymo idėją ir planus. Iniciatyvos globėja, pasaulinio garso gamtosaugininkė ir antropologė, Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktarė profesorė Birutė Galdikas, džiaugėsi galėdama dalyvauti ir paremti šią unikalią idėją. Profesorė kvietė visus gamtoje neskubėti ir pasijusti jos dalimi.

Apjungianti du populiarius interaktyvius įrankius „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“ ir „Keliaujantiems lėtai“, Gamtoje.org pasiūlys veiklų ir maršrutų individualistams, grupėms ir šeimoms su mažais vaikais, norintiems pažinti Lietuvos kraštovaizdį, patirti kultūros paveldą, atrasti ir pajusti mus su gamta siejantį ryšį. Iniciatyvos Gamtoje.org tikslas – suburti mėgstančius keliauti ir būti gamtoje žmones, kviesti juos dalintis savo įspūdžiais ir patyrimais, drauge mokantis suprasti ir atsakingai naudoti gamtoje įgytas žinias. 
 
Visus gamtos draugus kviečiame apsilankyti iniciatyvos internetinėje svetainėje www.gamtoje.org ir prisijungti vystant lėto įsibuvimo gamtoje idėjas.


burberry outlet online