04.11.13

Mokslinė kavinė kviečia diskutuoti apie retus paukščius, kuriems labai reikalingas žmogus


Lapkričio 14 d., ketvirtadienį, Baltijos aplinkos forumas kviečia į pirmąją Vilniuje atvirą diskusiją Café Scientifique formatu apie globaliai nykstančias paukščių rūšis, domino efektą, pasekmes bioįvairovei ir kodėl mes visi su tuo susiję. Diskusija vyks Soul Box kavinėje, nuo 19.00 iki 22.00 valandos. Įėjimas nemokamas.

Diskusija taip pat vyks lapkričio 15 d., penktadienį, Šilutės rajono savivaldybės
Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, nuo 19.00 iki 21.00 val. 

Diskusijos tikslas – sukviesti aplinkosauginiam kontekstui neabejingus vilniečius ir miesto svečius padiskutuoti su šios srities ekspertais ir mokslininkais aktualiomis temomis ne akademinėje aplinkoje. Diskusijos tema – globaliai nykstančių paukščių rūšys Lietuvoje, kodėl reikia jas saugoti, rūšių nykimo įtaka bioįvairovei ir tiesiogiai su žmogaus veikla susijusioms sritims.

Temos aktualumą pristatys mokslininkai iš Vakarų Europos gamtos tyrimų institutų. Moderuojama diskusija vyks lietuvių kalba, su pranešimų ir klausimų/atsakymų vertimu iš/į anglų kalbą.

Mokslinė kavinė (Café Scientifique) – tai vieta, kur už kavos puodelio ar vyno taurės kainą kiekvienas gali patyrinėti mokslo aktualijas, atradimus ir idėjas. Pirmosios mokslinės kavinės įvyko Lidse, Didžiojoje Britanijoje, 1998 m. Jos netruko pasklisti po visą šalį, o greitai išpopuliarėjo ir plačiau Senajame žemyne. Mokslinė kavinė yra atvira debatų erdvė, skatinanti plačiosios visuomenės aktyvesnį domėjimąsi mokslu. Mokslinės kavinės tikslas, ištraukti mokslą iš tradicinių akademinių erdvių į objektyvią realybę, pademonstruoti jo prieinamumą ir integralumą.

Visuomenei atvira Café Scientifique, geras vakarų šalių pavyzdys, kaip socialinės erdvės gali skatinti visuomenės įsitraukimą į mokslines diskusijas, kviesti neįpareigojančia forma „patikrinti“ mokslą, įvedant jį į populiariosios miesto kultūros kontekstą.

Mokslinė kavinė vyks tarptautinės konfrencijos „Meldinė nendrinukė: būklė ir apsaugos perspektyvos“ metu. Konferencijoje dalyvausiantys mokslininkai, ornitologai ir gamtosaugos ekspertai, vertins dabartinę meldinės nendrinukės apsaugos situaciją ir aptars tolimesnes strategijas siekiant išsaugoti šios retos rūšies paukščius.

Daugiau apie meldinę nendrinukę www.meldine.lt 

Kontaktai:

Radvilė Kutorgaitė

Baltijos aplinkos forumas

 Tel. 8 610 64333

El. paštas radvile.kutorgaite@bef.lt


burberry outlet online