09.06.16

Kviečiame į seminarą „Cheminių medžiagų valdymas: REACH registracija iki 2018 m., autorizacija ir poveikio scenarijai“


Aplinkos apsaugos agentūros Cheminių medžiagų skyrius, bendradarbiaudamas su Aplinkos ministerija, Europos cheminių medžiagų agentūra (ECHA) ir Europos chemijos pramonės taryba (CEFIC), organizuoja nemokamą seminarą, skirtą padėti įmonėms, ypač mažoms ir vidutinėms, užregistruoti chemines medžiagas iki 2018 m. gegužės 31 d. bei jas supažindinti su autorizacijos procesu ir kaip teisingai parengti poveikio scenarijus.

Iki 2018 m. gegužės 31 d. privalo būti užregistruotos cheminės medžiagos, kurių pagaminama ir importuojama daugiau kaip 1 tona, bet ne daugiau kaip 100 tonų per metus pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. Nr. 1907/2006 dėl cheminių medžiagų registracijos, įvertinimo, autorizacijos ir apribojimų (toliau - REACH reglamentas) nuostatas. Be to, chemines medžiagas draudžiama Bendrijoje gaminti ar tiekti rinkai, jei jos nėra įregistruotos (REACH reglamento 5 str.). Bendrieji įpareigojimai užregistruoti chemines medžiagas taikomi gamintojams, importuotojams ir vieninteliams atstovams. Taip pat seminaro metu bus pateikiama informacija apie autorizaciją, išplėstinius saugos duomenų lapus ir poveikio scenarijus. Aplinkos apsaugos agentūra, siekdama padėti įmonėms, ypač mažoms ir vidutinėms įmonėms, užregistruoti chemines medžiagas bei bendradarbiaudama su Aplinkos ministerija, 2016 m. birželio 17 d. rengia nemokamą seminarą. Pranešimus skaitys kviestiniai svečiai - Europos cheminių medžiagų agentūros atstovė Joanna Kosk-Bienko ir Europos chemijos pramonės tarybos atstovas Dr. Erwin Annys. Seminaro organizavimas finansuojamas iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos lėšų.

Preliminari seminaro programa

Kilus klausimams, prašome kreiptis į Cheminių medžiagų skyriaus vyr. specialistę Agnę Janonytę, tel.: (8-5) 2126091.

Renginio vieta: Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija (A. Jakšto g. 4/9, 5 a., 506 kab., Vilnius).

Būtina išankstinė registracija.

Dalyvavimas seminare nemokamas. Pirmenybė bus teikiama dalyviams iš įmonių, kurie privalo užregistruoti chemines medžiagas iki 2018 m. gegužės 31 d.

Norinčius dalyvauti seminare prašome registruotis iki 2016 m. birželio 13 d., užpildant registracijos formą.


burberry outlet online