15.03.12

Kviečia pavasarinė Dvarčionių pievos talka!


Jūs galite užsiauginti savo orchidėją! Netikite? Ateikite į Baltijos aplinkos forumo organizuojamą talką ir padėkite atkurti vieną vertingiausių gamtos kampelių Vilniuje – natūralią Dvarčionių pievą.

Dar prieš keletą metų šias gamtos vertybes buvo užgožę krūmai, todėl Baltijos aplinkos forumas su savanorių pagalba ėmėsi pievą iš jų vaduoti ir organizuoti talkas bei šienavimo darbus. Dabar čia vasarą vėl žydi lietuviškosios orchidėjos – gegūnės ir reti paprastieji kardeliai, kreksi griežlė, lankosi lapės ir stirnos. 

Vienas pievos atkūrimo iniciatorių, Vilniaus universiteto mokslininkas botanikas dr. Valerijus Rašomavičius sako, kad Dvarčionių pieva yra verta būti įtraukta į išskirtinės svarbos Europos gamtinių teritorijų tinklą Natura 2000.

Kad ši saugotina buveinė klestėtų ir vėl džiugintų žiedais ir paukščių giesmėmis, pradėtus darbus būtina tęsti. Todėl kovo 31 d., 10 val. apsirėdę darbo rūbais, apsiavę botais ir pasirūpinę krūmų kirtimo įrankiais esate laukiami pievoje.

Mes pažadame platų darbo lauką, laužą, arbatos ir įdomių pokalbių apie gamtotvarkos darbų tikslus ir prasmę. Be to, tai puikus įvadas ir į Užupio Nepriklausomybės šventę, kuri vyks sekmadienį, balandžio 1 d.!

Dvarčioių pieva yra pakeliui į Kairėnų botanikos sodą, tikslią vietą galite rasti šioje nuorodoje.Atvažiuoti į pievą galima visuomeniniu transportu iš stotelės „Antakalnio žiedas“: autobusas nr. 18 išvažiuoja 9:44, o nr. 38 – 9:14. Išlipti reiktų Baniškės stotelėje ir paeiti pora šimtų metrų atgal.

Akimirkas iš ankstesnių talkų galite rasti nuotraukų albume mūsų Facebook svetainėje.

Jei turite klausimų, rašykite info[at]bef[dot]lt, arba skambinkite tel. 8 5 215 9287, 8 610 64333.

Iki susitikimo!

Pokalbis su dr. V. Rašomavičiumi apie Dvarčionių pievos istoriją ir gamtotvarkos darbų prasmę – Bernardinai.lt čia.


burberry outlet online