09.03.12

Paremkite iniciatyvą „Pranešk apie skriaudžiamą gamtą“


2012 metais surinktą 2 proc. paramą ketiname skirti su savanorių pagalba įgyvendinamos iniciatyvos vystymui – aktyvesniam piliečių įtraukimui ir spartesniam svetainėjemaps.lt/pranesk pažymėtų aplinkosaugos problemų sprendimui.

Nuo 2008 metų įgyvendinama akcija suteikia galimybę kiekvienam prisidėti prie gamtos apsaugos fiksuojant ir aprašant pastebėtas problemas bei įkeliant nuotraukas interaktyviame žemėlapyjewww.maps.lt/pranesk. 

Atliekų kalnai gamtoje, nenaudojami automobiliai, aptvertos paežėrės, vandens tarša ir brakonieriavimas – tai tik dalis dažniausiai pasitaikančių problemų, kurias pavyksta išspręsti su aktyvių piliečių pagalba.

Per ketverius iniciatyvos gyvavimo metus sulaukta daugiau kaip 3000 tūkst. pranešimų – iš kurių apie pusė išspręsta arba sprendžiama aktyviai bendradarbiaujant su atsakingomis institucijomis. 

Jei pritariate šiai iniciatyvai ir norite ją paremti, kviečiame jai skirti 2% 2011 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

Atkreiptinas dėmesys, kad seno pavyzdžio prašymą (FR0512 formos 01 versija) galima pildyti iki kovo 31 d. Teikiant prašymus po balandžio 1 d. būtina pildyti naujos redakcijos FR0512 formą (02 versija) ir ją pristatyti Valstybinei mokesčių inspekcijai tiesiogiai įteikiant darbuotojui, atsiunčiant paštu arba elektroniniu būdu. 

Patogiausias būdas pateikti prašymą prisijungus prie Elektroninės deklaravimo sistemos, adresuhttps://deklaravimas.vmi.lt. Naujos formos prašymą taip pat galima pateikti ir AVMI teritoriniuose skyriuose, o juos rasti ir atsispausdinti - VMI svetainėje, adresu http://www.vmi.lt/lt/?itemId=21569.

Užpildytą deklaraciją būtina pateikti Valstybinei mokesčių inspekcijai iki gegužės 1 d.,  terminas koreguoti prašymus šiemet pratęstas iki liepos 31 d. Dar viena naujovė – nuo šiol žmogus, nusprendęs, kad tą patį paramos gavėją (ar gavėjus) nori remti ilgesnį laikotarpį, gali tai  tai nurodyti viename prašyme. Maksimalus terminas – 5 metai. Išsamiau apie pasikeitimus – VMI naujienose.
Jei turite klausimų ar pasiūlymų, susisiekite su mumis tel. 8 5 215 9287, arba info@bef.lt

Reikalingi VšĮ Baltijos aplinkos forumas duomenys:
Paramos gavėjo pavadinimas: VšĮ Baltijos aplinkos forumas
Paramos gavėjo kodas: 110090837
Dėmesio! Pasikeitė buveinės adresas: Pienių g. 20, LT-10238 Vilnius


burberry outlet online