23.01.12

Kviečiame į studijos apie Kuršių nerijos tradicinę architektūrą pristatymą Nidoje


Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija ir Neringos istorijos muziejus sausio 28 d. (šeštadienį), 11.30 val., Neringos istorijos muziejuje (Pamario g. 53, Nida) kviečia į renginį, kurio metu bus pristatytas leidinys „Kuršių nerijos tradicinė architektūra: Studija ir rekomendacijos pastatų savininkams ir statytojams“.

Tai išskirtinis elektroninis leidinys, kuriame pateikiama išsami Kuršių nerijos gyvenviečių urbanistinės struktūros bei pastatų architektūros analizė, aprašomi urbanistinės gyvenviečių struktūros ir pastatų architektūros pokyčiai. 

Leidinyje taip pat pateikiamos rekomendacijos atskiroms gyvenviečių zonoms, architektūrinio ir meninio dekoro elementų pritaikymas renovuojant, rekonstruojant bei statant naujus pastatus.

Leidinys parengtas UNESCO Dalyvavimo programos lėšomis įgyvendinant projektą „Kuršių nerijos architektūrinio paveldo išsaugojimas: tyrimai ir rekomendacijos“.

Leidinį pristatys studijos ir rekomendacijų rengėjai:

-       Kęstutis Demereckas, ICOMOS narys, kultūros paveldo ekspertas;

-       Margarita Ramanauskienė, architektė, kultūros paveldo ekspertė;

-       Juozapas Algimantas Januševičius, inžinierius-restauratorius;

-       Gintarė Baltrūnė, architektė;

-       Rimas Adomaitis, architektas.

Renginio metu taip pat bus pristatytas UNESCO Dalyvavimo programos lėšomis įgyvendintas projektas „Prielaidų sukūrimas darniam Kuršių nerijos valdymui“. Projekto tikslas – parengti ir išbandyti lankytojų talpumo vertinimo metodikas, parengti kriterijus nustatant jautriausias lankytojų poveikiui teritorijas ir pateikti rekomendacijas planuotojams dėl darnaus turizmo Kuršių nerijoje vystymo.

Projekto rezultatus pristatys:

-       Žymantas Morkvėnas, Baltijos aplinkos forumo direktorius;

-       Kęstutis Navickas, Baltijos aplinkos forumo darnaus vystymosi ekspertas.

Renginio organizatorius: Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija

Partneris: Neringos istorijos muziejus


burberry outlet online