28.12.11

„Café Scientifique“ kviečia į diskusiją apie naująjį giliavandenį uostą Lietuvoje


2012 m.sausio 9 d., pirmadienį, 17.30 val. Klaipėdoje („Ryžių malūnas“, Žvejų g. 22) Baltijos aplinkos forumo jūrinės tematikos susitikimų ciklą „Café Scientifique“ pratęs diskusija apie naująjį giliavandenį uostą – jo nauda  ekonomikai, poveikis visuomenei ir aplinkai.

Nuo dirbtinės salos ties Melnrage iki naujo uosto Būtingėje – taip per dešimtmetį vystėsi išorinio giliavandenio uosto vizija. 2011-aisias ji įgavo ryškesnius kontūrus: atlikta uosto statybų galimybių studija ir pradėtas poveikio aplinkai vertinimas. Iš specialistų pasiūlytų alternatyvų rudenį prioritetine pasirinkta vieta prie Būtingės. Tačiau diskusijos apie projektą dar nebaigtos ir dar teks atsakyti į ne vieną klausimą.

Ar tikrai Lietuvai reikia dar vieno uosto? Kokiais kriterijais vadovaujantis buvo renkama jam vieta? Kodėl linkstama prie Būtingės, nepaisant to, kad alternatyva brangesnė? Kokios galimos tokio objekto atsiradimo pasekmės regionui? Kaip bus mažinamas poveikis aplinkai ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninės Latvijos pajūryje?

Apie tai miestiečiai ir miesto svečiai kviečiami padiskutuoti susitikime su VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi dr. Eugenijumi Gentvilu.

Apie diskusijos formatą:

„Café Scientifique“ arba „Mokslinė kavinė“ – tai daugelyje šalių populiarios diskusijos viešose erdvėse aktualiomis mokslo ir kitomis temomis. Čia laukiami ne tik žinovai, bet visi, kuriuos domina aptariama tema. Susitikimui būdinga neformali ir demokratiška atmosfera, renginį paprastai pradeda specialistų pranešimai, o po jų į diskusiją įsijungia klausytojai.

Renginys nemokamas. Planuojama renginio trukmė – 2 val. Norintieji dalyvauti kviečiami registruotis užpildant elektroninę formą iki 2012 m. sausio 4 d. 16 val. 

Išsamiau: Vaida Pilibaitytė, el. p. vaida.pilibaityte@bef.lt tel. 8 5 215 9287.

Renginių ciklą organizuoja Baltijos aplinkos forumas ir Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo institutas, įgyvendinantys projektą „Integruotas Baltijos jūros akvatorijos erdvinis planavimas (BaltSeaPlan)“, kurį iš dalies finansuoja Europos Sąjunga (Europos regioninės plėtros fondas ir Europos kaimynystės ir partnerystės priemonė).                       

www.baltseaplan.eu


burberry outlet online