08.10.13

Kad vaikas ir mama būtų sveiki: paskaitos apie žindymą ir pavojingas chemines medžiagas kasdienėje aplinkoje


Baltijos aplinkos forumas ir Prieraišiosios tėvystės centras kviečia esamus ir būsimus tėvus į seminarų seriją spalio-gruodžio mėn. apie žindymą ir pavojingas chemines medžiagas kasdienėje aplinkoje.

Žindymas yra naudingas tiek kūdikio, tiek mamos sveikatai. Motinos piene yra visų pilnavertiškam mažylio vystymuisi reikalingų medžiagų, o žindymas – puiki onkologinių susirgimų prevencijos priemonė. Pasaulio sveikatos organizacija konstatuoja, kad kuo ilgiau moterys žindo, tuo labiau jos yra apsaugotos nuo krūties ar kiaušidžių vėžio. Kita vertus, žindančios mamos ir žindomo mažylio sveikatą stipriai lemia ne tik jų pačių veiksmai, bet ir gyvenamos aplinkos faktoriai. Agresyvios buities priemonės, kosmetika, namų aplinka, net dirvožemio ir vandens telkinių tarša gali daryti neigiamą įtaką žmogaus sveikatai ir sudaryti prielaidas onkologinėms ir kitokioms ligoms rastis.

Apie tai ir dar daugiau galėsite sužinoti seminarų metu. Pirmieji seminarai jau netrukus – spalio 15, 16 dienomis. Paskaitų trukmė – apie 1,5 val. Seminarai nemokami. Registracija ir platesnė informacija ČIA.

Jei neturite, kur palikti vaikų – atsiveskite juos kartu. 

Seminarai yra junginė projektų „Pagalvok, kai perki“ ir „Man skanu – mamai sveika“ veikla.

Nuotrauka Ingos Jankauskaitės, žurnalas „Tavo vaikas“


burberry outlet online