05.12.12

Kviečiame į seminarą žurnalistams „Kasdien naudojamų gaminių sudėtis ir galimas poveikis sveikatai bei aplinkai“


Nevyriausybinė organizacija Baltijos aplinkos forumas Lietuvoje gruodžio 10 d. organizauoja seminarą sveikatos ir aplinkosaugos temas nušviečiantiems žurnalistams.

Kas bendro tarp kvepalų ir sauskelnių? Kaip kosmetikos sudėtyje atsiranda pavojingų cheminių medžiagų, kurios draudžiamos naudoti statybiniuose dažuose? Ko ieškoti etiketėje, norint pasirinkti saugesnį gaminį? Kaip susigaudyti ekoženklų jūroje? Kaip vartotojui sužinoti gaminio sudėtį, jei ji nenurodyta etiketėje? Kaip pavojingos medžiagos atsiranda mūsų kraujyje ir kodėl jų gamyba nėra draudžiama?

Į šiuos ir kitus klausimus atsakys Baltijos aplinkos forumo cheminių medžiagų ekspertė Laura Stančė, kuri renginio dalyvius supažindins su pavojingų cheminių medžiagų klasifikacija, naudojimu, paplitimu, poveikiu sveikatai ir aplinkai bei vartotojams prienamomis alternatyvomis.

Žurnalistams taip pat bus pristatyta Baltijos šalyse įgyvendima informacinė kampanija, kurios metu bus tiriamos pavojingos cheminės medžiagos savanorių kraujyje, patalpų dulkėse ir pasirinktuose gaminiuose, organizuojami informaciniai seminarai jaunoms šeimoms bei leidžiami leidiniai.

Seminare taip pat laukiami atsakingų Lietuvos institucijų specialistai, kurie prisijungs prie diskusijos ir atsakys į dalyvių klausimus.

Data: 2012 m. gruodžio 10 d.

Vieta: Viešbutis „Holiday Inn“, Šeimyniškių g. 1, Vilnius.

Laikas: 13.00 val.

Numatoma renginio trukmė – 2 val.

Registracija ir papildoma informacija:

Laura Stančė, el.p. laura.stance[at]bef[dot]lt, tel. 8 5 215 59287


burberry outlet online