21.10.15

Apie saugius namus parodoje „Eko Logika”


Lapkričio 20-22 d. vyks ekologiškų prekių ir paslaugų namams paroda-forumas „Eko Logika“. Joje lankytojai galės ne tik sužinoti apie sveikesnius produktus, pasikalbėti su gamintojais, bet ir išmokti skaityti etiketes, pasikonsultuoti su cheminių medžiagų specialistais apie visapusiškai švaresnę namų aplinką, dalyvauti paskaitose ir žaidimuose.

Parodos partneriai Baltijos aplinkos forumas šiemet vėl žada nemažai interaktyvių paskaitų, diskusijų, konsultacijų.

Moksleiviams – interaktyvūs užsiėmimai

Pirmąją parodos dieną organizatoriai kviečia perkelti chemijos ar biologijos pamoką į LITEXPO. Specialios edukacinės programos metu cheminių medžiagų ekspertės ves interaktyvią paskaitą apie gaminio būvio ciklą – ragins mąstyti apie produkto kelionę nuo žaliavų išgavimo iki jo tapimo atlieka. Paskaitoje „Kaip pagaminti gaminį, kad jis niekada nevirstų šiukšle“ bus kalbama apie ribotus resursus, pavojingas chemines medžiagas bei galimybę vieno produkto atliekas paversti kito produkto žaliava. Po paskaitos moksleiviai bus pakviesti dalyvauti žaidime „Šiukšlė. Ne šiukšlė” ir laimėti parodos partnerių įsteigtų prizų. Kviečiame mokytojus registruoti grupes. Paskaitos nemokamos.

Interaktyvios paskaitos „Kaip pagaminti gaminį, kad jis niekada nevirstų šiukšle“ vyks lapkričio 20 d. (penktadienį) 10.30 ir 12.00. Kviečiame mokytojus registruoti grupes. Paskaitų draugas – Vilniaus miesto savivaldybė.

Speciali vaikų žaidimų erdvė, kurią kurs patys mažiausieji

Parodos metu taip pat veiks speciali vaikams skirta erdvė, kuri bus sukurta Vilniaus darželių bei pradinių mokyklų auklėtinių. Joje bus galima ne tik pasivaikščioti po skirtingus mini kambarius, bet ir atrasti paslėptus eko lobius. Jau dabar mažiausieji raginami kurti namų baldus iš kartoninių dėžių ir kitų atliekų bei dalyvauti konkurse „Sukurk namus sraigei Ekologikai“. Parodos metu lankytojai ir organizatorių komisija, bei rėmėjai išrinks tris labiausiai patikusius baldų komplektus, kurių gamintojams (visai vaikų grupei) bus skiriamos rėmėjų dovanos. Plačiau apie konkursą.

Atviros paskaitos ir žaidimai

Visi parodos lankytojai galės dalyvauti atvirose paskaitose „Kaip pasirinkti pigų ir sveiką produktą?”, „Kokiu oru kvėpuojame savo namuose?“, „Kokias paslaptis slepia jūsų sofa“, kartu panagrinėti buitinės chemijos sudėtį, išmokti atpažinti pavojingas sudedamąsias dalis bei pasirinkti saugesnius produktus, dalyvauti žaidimuose „Ekoženklų labirintas” bei „Šiukšlė. Ne šiukšlė”.

Idėjų Kalėdoms pasiūlys Žirafa.lt ir „Tik tik tak“. Dirbtuvių metu bus galima pasigaminti žaislų ir Kalėdų puošmenų.

Visomis dienomis veiks filmų kampelis, kuriame - su aplinkosauga, atsakingu vartojimu susiję filmai.

Parodos „Eko Logika 2015“ renginių programa (parsisųsti, PDF)

Pirmiesiems 60 užsiregistravusių senjorų, paroda nemokama. Registracija tel. 8 5 215 9288; el. p. sigita.zidoniene@bef.lt

Logiška gyventi ekologiškai! Susitikime lapkričio 20-22 d. LITEXPO!

 

Daugiau informacijos: www.pagalvok.lt ir www.litexpo.lt


burberry outlet online