15.07.16

Antrą sezoną Nemuno deltos pievose vyks buveinių atkūrimo darbai


Nemuno deltoje burzgia traktoriai. Pats šienapjūtės įkarštis – kai kur jau antrą kartą šienaujama. Tuo tarpu, ne mažoje dalyje pievų triūsia ne technika, bet paukščiai. Jie intensyviai ieško maisto augantiems ir nuolat alkaniems jaunikliams. Šiose pievose dar nešienaujama – laukiama, kol jaunikliai ūgtels ir patys gebės nuo technikos pabėgti. Tuose plotuose, kur saugoma dvi vadas per sezoną vedanti retoji meldinė nendrinukė, šienavimo darbai prasidės tik rugpjūčio antroje pusėje.

Šio termino laukia ir projekto „Atvirų buveinių geros būklės palaikymo mechanizmų sukūrimas Nemuno deltos regioniniame parke” komanda, meldinei nendrinukei ir kitoms rūšims svarbiose teritorijose šiemet vykdysianti antrąjį šienavimo sezoną. Praėjusiais metais pavyko nušienauti tik dalį biologinei įvairovei svarbių buveinių, todėl šiemet jų atkūrimo darbai bus tęsiami.

Laukiant šienavimo termino, darbai nestoja. Projekto komanda, kaip ir paukščiai, aktyviai augina savo „kūdikius” – 38 leidinius apie Nemuno deltoje tarpstančią gyvybę, išskirtinumą. Rudenį „iš lizdo paleisti” leidiniai „nutūps” pas vietos gyventojus, ragins susipažinti su šalia gyvenančiomis rūšimis jų netrikdant, pasiūlys sprendimus taikiam sugyvenimui.

Gamtosaugininkus darbams džiugiai nuteikia gausėjanti globaliai nykstančių meldinių nendrinukių populiacija. Rugpjūtį planuojama paskelbti tikslius šių metų apskaitos rezultatus.


burberry outlet online