17.04.12

BEF ir maps.lt kūrėjų bendras rezultatas - „Keliaujantiems lėtai”


Ką galima pamatyti pėsčiomis vaikščiojant po Dūkštų ąžuolyną Neries regioniniame parke? Kurios dviračių trasos tinkamiausios keliaujantiems su vaikais? Kaip atrodo Etnokosmologijos muziejus žiemos naktį?

Nuo šiol išsamią informaciją apie lankytinus objektus ir pažintinius maršrutus Lietuvos saugomose teritorijose kiekvienas galės rasti interneto svetainėje Maps.lt, skiltyje „Keliaujantiems lėtai“, kurią galima pasiekti adresu 

www.maps.lt/keliaujantiemsletai. Šis naujas interaktyvus įrankis sukurtas įgyvendinant visuomeninę aplinkosaugos iniciatyvą, kurios vienas iš tikslų – paskatinti gamtos ir kultūros paveldą tausojantį turizmą.

„Prasmingoms kelionėms reikia laiko – parymoti patikusioje vietoje, persimesti žodžiu su vietos gyventojais, praleisti naktį – įsibūti tame kraštovaizdyje. Todėl vertingiausius Lietuvos kampelius kviečiame pažinti sumažinant tempą ir mėgaujantis lėtumu kaip vertybe“, – sako darnaus vystymosi ekspertas Kęstutis Navickas iš šią iniciatyvą koordinuojančios nevyriausybinės organizacijos Baltijos aplinkos forumas.

Maps.lt skiltyje „Keliaujantiems lėtai“ – šimtai lankytinų objektų ir maršrutų aprašymų su nuotraukomis ir detaliais žemėlapiais, kuriuos galima atsisiųsti, atsispausdinti ir pasiimti su savimi į kelionę.

„Šio sprendimo išskirtinumas tas, kad naudojant pažangiausias geografinių informacinių sistemų (GIS) technologijas, iki šiol buvę išbarstyti saugomų teritorijų duomenys yra kaupiami bendroje sistemoje. Sistema leidžia patiems parkų darbuotojams kurti interaktyvias kelionės maršrutų schemas, jas keisti ir papildyti lankytojams aktualia informacija apie gamtos sąlygas ar paslaugas. Taip keliautojams užtikrinamas naujausios informacijos prieinamums „iš pirmų rankų“, – paslaugos privalumus vardija įrankį kūrusios bendrovės „Hnit-Baltic“ atstovas Arvydas Dotas.

Nuolat atnaujinama ir vystoma svetainė kitąmet taip pat bus papildyta audiogidais, skirtais parsisiųsti ir klausytis keliaujant.

Išsamiau apie iniciatyvą čia.


burberry outlet online