NVO gebėjimų stiprinimas skatinant atsakingo verslo praktiką tarp smulkių ir vidutinių verslo įmonių bei visuomenės suvokimo apie darnų gyvenimo būdą didinimas Lietuvoje

Klimato kaita, senkantys natūralūs ištekliai, visuomenės poreikių didėjimas yra veiksniai, kurie verčia visuomenę keisti vartojimo įpročius, o verslo įmones keisti savo veikla. Siekiant užtikrinti tvarią plėtrą visuomenės nariai turi būti pasirengę keisti savo gyvenimo būdą, o įmonės vykdydamos savo veikla turi atsižvelgti į socialinius ir aplinkosauginius klausimus. Įgyvendinant darnaus vystymosi tikslus labai svarbų vaidmenį vaidina nevyriausybinės organizacijos.

Projekto tikslai: 

  • Skatinti smulkias ir vidutines verslo įmones užsiimti atsakingo verslo praktika Lietuvoje. 
  • Stiprinti bendradarbiavimą darnaus vystymosi srityje tarp NVO Baltijos ir Šiaurės šalyse.
  • Prisidėti prie visuomenės supratimo apie darnų vystymąsi ir aplinkai draugišką gyvenimo būdą didinimo.

 

Projekto veiklos

  • Mokomasis vizitas į Suomiją ir Švediją siekiant susipažinti su jų patirtimi įgyvendinant pastatų atnaujinimo ir naujų gyvenamųjų rajonų kūrimo projektus atsižvelgiant į energijos efektyvumo ir darnaus vystymosi principus.
  • Nacionalinė konferencija apie atsakingo verslo praktiką mažose ir vidutinėse įmonėse (MVĮ) Šiaurės šalyse ir Lietuvoje.
  • Apklausos apie darnų gyvenimo būdą parengimas, apklausos rezultatų analizė ir rekomendacijų kaip didinti visuomenės sąmoningumą parengimas.

 


Įmonių socialinė atsakomybė

Kontaktai

Kestutis Navickas
Darnaus vystymosi ekspertas 
Tel. +8 5 255 9146
El.p.: kestutis.navickas[at]bef[dot]lt


Trukmė

2009/01-2009/12

Support

Projektą remia Šiaurės ministrų taryba

burberry outlet online