2009 m. 2 proc. parama


Naujas prof. Tado Ivanausko autobiografijos leidimas

„Palikęs vienas aš susigraudinau... štai du lietuviai, susitikę savo krašte, negali susikalbėti savo kalba. Man pasidarė koktu ir gėda. <...> Ir šį momentą, senos pušies ir žydinčio viržio akivaizdoje, aš pažadėjau dar šį rudenį pramokti savo gimtinės kalbos.“ 

Prof. T. Ivanauskas (1882-1970),  ištrauka iš autobiografinės knygos „Aš apsisprendžiu“


Iškilaus mūsų krašto gamtininko prof. Tado Ivanausko autobiografinė knyga „Aš apsisprendžiu“ sovietmečiu neatlaikė cenzūros kritikos ir išleista tik 1994 metais, Lietuvai atgavus nepriklausomybę. Nedidelio tiražo knyga greitai dingo iš knygynų lentynų ir, nors šiandien joje aprašyta tuometinė lietuvio pasaulėžiūra ir vertybės yra ypatingai aktualios mūsų visuomenėje, ji jau buvo tapusi bibliografine retenybe. 

Baltijos aplinkos forumas 2009 metais 2 proc.  gyventojų pajamų mokesčio bei asmeninės paramos gautas lėšas skyrė naujam šios knygos leidimui. Tai darome suprasdami šioje knygoje aprašomų vertybių svarbą ir būtinybę mūsų visuomenei priminti, jog lietuvybė ir gyvenimiškos vertybės gyventi darnoje su gamta yra šiandien aktualios ne mažiau, nei tai buvo prieš šimtą metų. 

burberry outlet online