2008 m. 2 proc. parama

Akcija „Padaryk gerą darbą - išgelbėk žvirblelį“

Dalis Lietuvos piliečių, siekdami gerinti mūsų šalies aplinkos apsaugos būklę, paskyrė 2 proc. nuo 2006 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio nevyriausybinei organizacijai Baltijos aplinkos forumas. Kaip mes ir skelbėme nuo pat akcijos pradžios,  2007 m. pavasarį už surinktas lėšas planuota pastatyti lesyklas žiemojantiems paukščiams. 

Pagrindinis šios akcijos tikslas – ne tik suteikti mūsų mažiesiems sparnuotiems bičiuliams taip reikalingą pagalbą, bet ir skatinti Lietuvos gyventojų pilietiškumą, suteikiant jiems galimybę praktiškai prisidėti prie mūsų gamtos išsaugojimo. 

Akcijos metu gauta 2 proc. parama nuo gyventojų pajamų mokesčio – 1097,02 Litai. Pateikus prašymą papildomam finansavimui gauti, šią iniciatyvą taip pat parėmė Vilniaus miesto savivaldybė. 

2007 m. gruodžio 28 d. už surinktas paramos lėšas Baltijos aplinkos forumo komanda Vilniaus miesto viešosiose erdvėse pastatė 10 stacionarių lesyklų. 

Prie šios iniciatyvos prisidėjo ir amatų mokykla „Sodžiaus meistrai“ (www.sodziausmeistrai.lt), kurie ir pagamino lesyklas. 

Trumpa akcijos įgyvendinimo ataskaita


Gauta parama
Nuo sumokėto 2% gyventojų pajamų mokesčio – 1097,02 Lt;
Vilniaus miesto savivaldybės skirta parama - 2000 Lt;
VšĮ Baltijos aplinkos forumo finansinis indėlis – 340,73 Lt;
Iš viso: 3437,75 Lt. 

Paramos panaudojimas
Lesyklų gamybai reikalingoms medžiagoms įsigyti bei lesyklų brėžinio, tinkamo derinimui su Vilniaus m. savivaldybė, parengimas - 2400 Lt;
Transporto paslaugos - 552,03 Lt;
trafareto gamyba su užrašu “Palesink Paukštelį”  - 259,60 Lt;
lesyklų montavimui reikalingų įrankių nuoma - 110 Lt;
Lesalas - 116,12 Lt;
Viso išleista paramos lėšų: 3437,75 Lt.

Lesyklas nemokamai gamino amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ mokiniai. Lesyklų iniciatyvos įgyvendinimo organizavimas bei lesyklų montavimas buvo atliekamas turimais Baltijos aplinkos forumo resursais bei mūsų komandos gera valia ir entuziazmu.

 

Lesyklos pastatytos šiose Vilniaus miesto vietose: 

Sereikiškių parke;
Žemaitės skverelyje, Gedimino prospekte;
Arklių gatvės skverelyje, netoli Jaunimo teatro;
Prie Jo Ekscelencijos Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus namų;
Vingio parke;
Reformatų skvere, Pylimo gatvėje;
Santuokų rūmų  teritorijoje;
Vivulskio gatvės gyvenamųjų namų kieme;
Vilniaus Universiteto Kairėnų botanikos sode;
Verkių parke prie Pavilnių ir Verkių regioninio parko direkcijos.

 

Nuoširdžiai dėkojame visiems paskyrusiems 2 proc. paramą nuo savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, taip pat, tikėdami šios akcijos sėkme, visus kviečiame nelikti abejingais ir šiemet paskirti 2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio Baltijos aplinkos forumui!

Labai ačiū dailininkui Kęstučiui Šiaulyčiui už nupieštą akcijos simbolį – žvirblelį.


Ateinančiais 2008 metais Baltijos aplinkos forumas toliau tęs akciją „Padaryk gerą darbą – išgelbėk žvirblelį“. Taip pat kviečiame visus teikti pasiūlymus, kokį gerą darbą gamtai galėtume padaryti už sukauptas paramos lėšas.

Pasiūlymus reiktų siųsti el. paštu: info[at]bef[dot]lt. Šiuo adresu taip pat siųskite ir savo atsiliepimus bei įspūdžius aplankius lesyklas.


Raginame Vilniaus miesto gyventojus ir svečius aplankyti mūsų pastatytas lesyklas ir paberti lesalo žiemojantiems paukščiams. Geriausias lesalas žiemojantiems sparnuočiams – nesūdytos ir 

nekepintos saulėgrąžų sėklos ar specializuotas pašaras iš gyvūnų parduotuvių. Taip pat galima pakabinti ir nerūkytų, nesūdytų lašinių. Pabrėžiame, jog sūdytas lesalas  yra  netinkamas ir paukščiams gali būti pavojingas. 

Vabzdžialesiams paukščiams – zylėms, bukučiams, geniams ir kt. - be saulėgrąžų, labai patinka linų ir spygliuočių medžių sėklos, balta duona, varškė, kruopos, aliejuje mirkytas pyragas, obuoliai, virti ryžiai, avižiniai dribsniai. Dar tinka sėmenys, aguonos, soros, avižos, pelai. Per šalčius drėgnas lesalas greitai sukietėja, todėl duonos trupinius geriausia maišyti su aliejumi - tuomet jie išlieka minkšti.

burberry outlet online