17.02.14

Vasario 16-toji ant ledo Šilutėje


Baltijos aplinkos forumas Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėjome šiltu pasibūvimu drauge su Šilutės bei Rusnės apylinkių gyventojais, kaimų bendruomenėmis ant užšalusių pievų ledo.

Jau atvažiuodami nuo kelio šalia tilto į Rusnę pastebėjome plazdančias vėliavas, rusenančius dūmus ir burelį žmonių. Privažiavę arčiau pamatėme, kad vietiniai jau ruošia kolektyvines vaišes, ramiai bet su iškilmingu džiugesiu šnekučiuojasi.

Renginys prasidėjo iškilmingu vėliavos pakėlimu. Visi susirinkę buvo pakviesti susikibti už rankų ir sugiedoti valstybinį himną.

Vėliau prasidėjo kitos veiklos – ledo ritulio varžybos, piešimas ant žolės rulonų, vietos jaunimo apdovanojimai už sportinius pasiekimus bei nedidelis konsertėlis.

Baltijos aplinkos forumo dalyviai drauge su vaikais suskubo pademontruoti savo meninius gebėjimus – piešė nepriklausomybės atkūrimo dieną, kurią drauge švenčia meldinė nendrinukė ir ūkininkas. Taip pat vaišino susirinkusius savo keptais sausainiais bei patys vaišinosi vietos kulinariniu paveldu ir karšta arbata. 

Aktyvius jaunuosius šventės dalyvius apdovanojome meldinės nendrinukės knygelėmis. Jos sudomino net vyresniuosius.

Taip pat išbandėme ledo supynes.

Grįždami atgal į sostinę šypsojomės - tai buvo prasmingas svarbios Lietuvai šventės paminėjimas ir smagus susitikimas su vietos bendruomene.

 

Daugiau nuotraukų

 


burberry outlet online