07.05.12

Seminaras „Cheminių mišinių klasifikavimas ir ženklinimas pagal Reglamento (EB) Nr. 1272/2008 (CLP) reikalavimus“


Baltijos aplinkos forumas bendradarbiaudamas su Aplinkos apsaugos agentūra 2012 m. gegužės 15 d., organizuoja mokymus (praktinį seminarą)„Cheminių mišinių klasifikavimas ir ženklinimas pagal Reglamento (EB) Nr. 1272/2008 (CLP) reikalavimus“.    

Mokymai skirti cheminius mišinius gaminančių ar importuojančių pramonės įmonių, regioninių aplinkos apsaugos departamentų, inspekcijų specialistams. Praktinio seminaro metu bus pristatyti nauji Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 1272/2008 dėl cheminių medžiagų ir mišinių klasifikavimo, ženklinimo ir pakavimo (toliau – CLP reglamentas) nustatyti cheminių mišinių klasifikavimo principai ir metodai (naujos pavojingumo klasės, naujos pavojingumo kategorijos, nauji klasifikavimo kriterijai (naujos ribinės koncentracijos, nauji skaičiavimo metodai, siejimo principai, m-faktorius)), cheminių mišinių ir cheminių medžiagų ženklinimo ir pakavimo, saugos duomenų lapų reikalavimai bei šių reikalavimų taikymo pereinamaisiais laikotarpiais ypatumai. Bus pateikiami praktiniai minėtų reikalavimų taikymo pavyzdžiai, vyks pratybos. 

Seminaras vyks šių metų gegužės 15 d. Aplinkos apsaugos agentūroje (A. Juozapavičiaus g. 9, Vilnius). Pradžia 9.00 val.

Dalyviai praktinių užsiėmimų metu turėtų turėti CLP reglamento I priedą „Pavojingų cheminių medžiagų ir mišinių klasifikavimo ir ženklinimo reikalavimai“ (popierinį variantą ar nešiojamame kompiuteryje), kuris bus reikalingas užduotims atlikti.

Seminaras yra nemokamas, kelionės išlaidas padengs organizatoriai, taip pat dalyviams bus organizuoti pietūs ir kavos pertraukos. Dalyvių skaičius ribotas, todėl anksčiau užsiregistravusiems bus teikiama pirmenybė (jeigu bus daug norinčių, taip pat bus ribojamas ir dalyvių iš vienos organizacijos skaičius).

Prašome registruotis iki 11 gegužės d. užpildant formą internete:

REGISTRACIJOS ANKETA

Telefonas pasiteiravimui (8-5) 215 92 87 Laura Stančė, el. paštas: laura.stance@bef.lt.


burberry outlet online