2017 m. 2 proc. parama

2017 m. iš 2 proc. GPM gavome 417.31 eur. paramos. Ją skyrėme iniciatyvai gamtoje.org bei Dvarčionių pievos šienavimui.

Iniciatyva gamtoje.org skatina žmogaus ir gamtos suartėjimą

 


Baltijos aplinkos forumas jau keletą metų vykdo iniciatyvą gamtoje.org, kuria siekia priartinti žmogų prie gamtos, padėti pajausti jos teikiamą palaimą ir harmoniją, neskubant įsibūti gamtoje ir per įvairias veiklas labiau ją pažinti. Visa tai atsleidžia gamtoje.org šūkis „iki susitikimo gamtoje“.

Gamtoje.org apjungia kelias veiklos sritis: maršrutus „Keliaujantiems lėtai“, knygų ir leidinių leidybą, potyrius bei įvairias patirtis gamtoje - festivalius gamtoje, gamtos lobių paieškų trasas ir pan.

2017 m. teko tvarkyti gamtoje.org platformą atkuriant duomenis iš virusų pažeistos svetainės. Šiems darbams atlikti buvo panaudota surinkta visuomenės parama.

Dvarčionių pievos priežiūra

Dvarčionių pieva – savo gamtine įvairove išsiskirianti teritorija. Tai - vienas vertingiausių gamtos kampelių Vilniuje.

Prieš dešimtmetį šias gamtos vertybes buvo užgožę krūmai, todėl Baltijos aplinkos forumas su savanorių pagalba ėmėsi pievą iš jų vaduoti ir organizuoti talkas bei šienavimo darbus. Dabar čia vasarą vėl žydi lietuviškosios orchidėjos – gegūnės ir reti paprastieji kardeliai, kreksi griežlė, lankosi lapės ir stirnos.

Vienas pievos atkūrimo iniciatorių, Vilniaus universiteto mokslininkas botanikas Valerijus Rašomavičius sako, kad Dvarčionių pieva yra verta būti įtraukta į išskirtinės svarbos Europos gamtinių teritorijų tinklą Natura 2000.

Šienavimas ir šieno išvežimas yra būtinas, kad pieva klestėtų. 2017 m. dalis surinktos paramos buvo panaudota šios pievos šienavimo išlaidoms padengti.

Baltijos aplinkos forumas šią pievą prižiūri savanoriškai jau 10 metų.

burberry outlet online