2011 m. 2 proc. parama

Parama intriguojančiam leidiniui apie gamtą 

2011 metais surinktas lėšas – 780,09 Lt. skyrėme žinomo gamtininko Eugenijaus Drobelio knygai, kuri intriguoja ir paskatina  naujai pažvelgti į nuolat besikeičiančią mūsų šalies gamtą. Knygą jau galima įsigyti.

Ristynės su šernu, lenktynės su barsuku ir akistatos su vilkais bei briedžiais, murkdymasis sniege, kybojimas medžių viršūnėse ir susitikimai su slaptingais paukščiais – tai išties nuotykių filmo scenarijaus vertos gyvai žinomo  ornitologo, gamtos mokslų daktaro E. Drobelio patirtos akimirkos Dzūkijos gamtoje.

E. Drobelis  yra vienas iš tų gamtininkų, kurie gamtą aprašo, filmuoja ir fotografuoja jau daugiau kaip trisdešimt metų, už savo darbus yra pelnęs ne vieną Petro Abukevičiaus premiją. Tačiau bene svarbiausia tai, kad visus šiuos dešimtmečius būdamas gamtoje jis apmąsto sudėtingus gamtos ir žmogaus tarpusavio ryšius, kartu ieškodamas atsakymų į klausimą, kaip juos suderinti. 

Bendraudami su E. Drobeliu supratome, kiek tokių labai asmeniškų istorijų dar yra nesudėta į gamtininko knygas. Mes tikime, kad laikais, kai vis dažniau gamtą įprasta vartoti nei pažinti ir tausoti, gebėjimas matyti ją rūpestinga akimi – tampa vis didesne vertybe. 

Jei turite klausimų apie paramos panaudojimą, susisiekite su mumis tel. 8 5 213 8155

burberry outlet online